Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Texelpad: 't Horntje - de Slufter 22km.

GPS

Vanaf de veerhaven bij 't Horntje wandelen we direct over een schelpenpad de dijk op langs de Mokbaai, een stukje wad dat vooral bij eb veel watervogels trekt.
Wandelend over een grasdijk zien we links De Hors, een landschap vol duinen en zandbanken die langzamerhand steeds meer vanuit zee aangroeien.
Rondom ons heen zien we vele watervogels en we wandelen verder waarbij Den Hoorn inzicht komt met zijn markante kerktoren.
De komende kilometers wandelen we door het prachtige duingebied van de Westerduinen waarna we een aantal bossen passeren en uitkomen in het gebied van de Bleekersvallei.

In dit gebied werd vroeger in het kraakheldere water van de duinbeekjes de was gebleekt in de zon.
Het Texelpad gaat verder over het strand en we passeren de afslag naar Ecomare, het opvangcentrum voor zeehonden en watervogels waar ook een expositie te zien is over het ontstaan van het eiland.
We wandelen na een bezoek aan het Ecomare verder door het duingebied naar het plaatsje De Koog, één van de toeristenplaatsen op Texel wat duidelijk te zien is aande vele restaurantjes en barretjes.

Na De Koog lopen we opnieuw door duinvalleien en passeren de Bertusnol, een duintop van 22 meter hoog met een prachtig uitzicht op de omgeving en het duinmeertje van de Binnen Muy waar vele watervogels te zien zijn.
We passeren de brede duinvallei "De Nederlanden" waar vele schapen en koeien grazen en wandelen naar de duinenrij van de Zanddijk waar de wandeling voor deze dag eindigt.

Veerhaven 't Horntje
Ecomare
de Koog
Bertusnol
Duinovergang