Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Texelpad: Algemeen 80km.

GPS
RouteInformatie

Het Texelpad is een streekpad van 80 kilometer lang en maakt een rondje over de grootste van onze Waddeneilanden.
Texel bestaat uit verschillende verrassende landschappen die we allemaal op dit ene streek-wandelpad aantreffen.
Aan de westkust liggen de uitgebreide duinen en brede zandstranden aan de Noordzeekust en aan de oostkust ligt de brede Waddendijk met zijn schorren en slikken en op de dijken lopen vaak voorzien vele grazende schapen en lammeren.
En daar tussenin vinden we lage oude dijken waar ook vele schapen grazen en de wijde polders met weilanden en de oude dorpjes en vele boerderijen.

Dat alles overkomt ons op Texel waar de lucht het domein is van de vele weide- en watervogels.
En dan, bijna midden op het eiland, de on-Nederlandse glooiende Hoge Berg waar vanaf de "top" zowel de noord- en zuidpunt alsook de west- en de oostkant van het eiland zichtbaar zijn.
Texel is een uniek stukje Nederlandse natuur met verschillende verrassende landschappen met vele natuurreservaten als de Hors en de Slufter.

Het is tevens voor de vele zwermen wad- en weidevogels een gunstige broed- en rustplaats.
Het Texelpad gaat over het gehele eiland en grotendeels rondom het eiland maar ook regelmatig verlaat het pad de kust om de bekende dorpjes op te zoeken.
Het is een route die aan de zuid- en westkust bijna het gehele duingebied, de bossen en de stranden opzoekt en aan de oostkant ruime uitzichten biedt over de Waddenzee.