Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

IJsselweg - Rheden - Arnhem 21 km.

GPS

Vanaf het station van Rheden lopen we langs het bezoekerscentrum de Veluwezoom en wandelen verder omhoog de bossen van de Veluwezoom in.
Daarna passeren we de schaapskooi "De Heul" en wandelen door de bossen verder en passeren de oude begraafplaats van Rheden.
Onderweg zien we enkele heidevelden en dalen even later weer af naar de buitenwijken van Velp. Hier steken we de spoorbaan over en wandelen naar Kasteel Biljoen. Voorbij het kasteel, wandelen we rond de lange tuinvijvers van het kasteel en lopen daarna naar de IJsseldijk, waar we een fraai uitzicht hebben op de uiterwaarden langs de IJssel.
We blijven deze IJsseldijk een tijdje volgen tot de oude spoorbrug over de IJssel, waarna we Arnhem Presikhaaf binnenlopen, via een aantal groenstroken en een aantal kleine parken met waterpartijen.

Ondanks dat we hier door Arnhem lopen, is de route verrassend groen. Dit deel van de IJsselweg, loopt van het ene stadspark, naar het andere stadspark. Eén van deze parken is Angerenstein, een groot park met een aantal oude koloniale huizen en verschillende waterpartijen.
Daarna dalen we af naar Klarenbeek, één van de oudste landgoederen van Arnhem. Het park is aangelegd in de engelse landschapsstijl, met veel kronkelige paden en doorkijkjes. Verrassend zijn ook de vele hoogteverschillen, het glooiend landschap en het bosachtig karakter.
Na Klarenbeek, loopt de route via de Braamberg, langs de uitkijktoren Belvedere naar het bekende park Sonsbeek. Het park is voor het overgrote deel bebost met een eeuwenoud beukenbos. Opvallend is het heuvelachtige karakter, verder bevat het een grote diversiteit aan bomen en planten, kent een groot aantal vijvers, fonteinen en een paar watervallen.
Dan dalen we af naar het het centraal station van Arnhem, waar deze IJsselwandelweg eindigt.

Schaapskooi De Heul
Kasteel Biljoen
Kasteelvijver
Park Angerenstein
Park Sonsbeek