Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

IJsselweg - Brummen - Rheden 24 km.

GPS

Vanaf het station van Brummen wandelen we een stukje terug en steken het spoor over.
Via een paar landwegen en kleine asfaltweggetjes komen we bij het plaatsje Leuvenheim en passeren we Landhuis Huize de Wildbaan.
We wandelen verder en lopen na Leuvenheim naar de drukke N348 die we even gaan volgen.
Daarna slaan we af en lopen naar de Geldersche Toren, een grote ronde toren aan de Geldersche IJssel.
Bij restaurant De Luchte lopen we naar Spankeren en komen daarna bij het Apeldoorns kanaal. We blijven langs de oevers van dit kanaal lopen tot de sluizen aan de IJssel.

Vanaf deze sluizen lopen we langs de IJssel het plaatsje Dieren binnen en we hebben regelmatig uitzicht op de IJssel. Bij het station steken we de spoorbaan over en lopen door de bossen naar de top van de Carolinaberg, op deze top komen 14 paden samen.
We blijven voorlopig even door de bossen lopen en voorbij Ellercom steken we de spoorbaan weer over en lopen naar Kasteel "Middachten". Zowel links als rechts van het kasteel liggen prachtige tuinen.

Vervolgens lopen we door het plaatsje De Steeg, steken de spoorbaan weer over en lopen omhoog naar het landgoed van huize "Rhederoord". Vanaf hier blijven we voorlopig in de bossen van de Veluwezoom lopen over een zeer heuvelachtig terrein. Na het uitzicht over de heide van het Herikhuizerveld dalen we af naar Rheden waar bij het station van deze plaats deze etappe eindigt.

Huize de Wildbaan
Geldersche Toren
Apeldoorns kanaal
Kasteel Middachten
Huize Rhederoord