Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

IJsselweg: Deventer - Zutphen 23 km.

GPS

Deze eerste etappe van de IJsselweg voert ons van station Deventer naar het station van Zutphen.
Vanaf het station van Deventer wandelen we door het oude centrum naar de IJsselkade en lopen een stukje langs de IJssel.
Dan verlaten we Deventer en de IJssel via een industrieterrein, steken de Schipbeek over en lopen naar het buurtschap Epse.
Vanaf hier blijven we voorlopig in een bosrijk gebied lopen en via het Epserbosch, Hassinkbossen en de Berkenbossen gaat de route verder naar het midden in bossen gelegen Joppe.

Even later passeren we Huize Joppe en daarna wisselen de bossen en open akkerlanden elkaar af tot aan de Gorsselsche heide en passeren we enkele vennen in dit natuurgebied.
Nu wordt het gebied wat opener en bepalen de weilanden het uitzicht, we passeren het Eefsche veld en Quatre Bras en wandelen richting de uiterwaarden van de IJssel.

Na verschillende waterplassen van de Rijsselsche waarden komt de IJssel weer in zicht en lopen we over de dijk langs deze rivier.
Bij de splitsing van de IJssel en het Twenthekanaal gaan we het Twenthekanaal een tijdje volgen tot aan de brug over het kanaal waarna we via deze brug het kanaal oversteken en Zutphen binnenlopen en verder gaan naar het station van deze plaats.

IJsselbrug
Huize Joppe
Gorsselsche Heide
IJssel/Twentekanaal
Bomenlaan