Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbergenpadpad: De Ginkel - Oosterbeek 15km.

GPS

Deze 4e etappe van het Elfbergenpad beginnen wij op de parkeerplaats bij het Natuurcentrum Veluwe.
Vanaf het Natuurcentrum Veluwe, lopen we over een bospad langs een kampeerterrein en komen bij de drukke N224, die we oversteken.
Hier ligt een Schaapskooi en het Airborne monument, op de rand van de Ginkelse Heide.
Vanaf hier loopt de route over de Ginkelse Heide en passeren we even later enkele grafheuvels.
Na enkele bospaden, komen we bij het Ginkelse Zand, het oude militaire oefenterrein en gaan we bij een viadukt de A12 onderdoor.

We wandelen hier door een bosrijk gebied en blijven deze bospaden een tijdje volgen tot we in Wolfheze aankomen bij het station.
Nadat we de spoorlijn Utrecht/Arnhem zijn overgestoken, lopen we weer snel de bossen in en passeren de A50, waarna we het Sprengengebied rond Wolfheze binnenlopen. Hier zien we enkele fraaie "canyonachtige" beekdalen, die hier even ons fraaie uitzicht blijven bepalen.

Dan komen we bij een brede boslaan en beginnen we aan de klim naar de top van De Bilderberg, die met zijn bijna 60 meter de hoogste top is van deze Elfbergenroute en even later passeren we het fraai in de bossen gelegen hotel De Bilderberg.
Dan dalen we weer licht af en lopen naar Oosterbeek. Via de Hartensteinlaan lopen we Oosterbeek binnen en komen bij het Airborne monument en het fraaie in een park gelegen Airborne museum dat in villa Hartenstein gevestigd is.

Schaapskooi
Sprengengebied
Airborne monument
Villa Hartenstein
Airborne museum