Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbergenpadpad: Meulunteren - De Ginkel 23km.

GPS

Deze 3e etappe van het Elfbergenpad beginnen wij op de parkeerplaats bij het Celtic Field bij Meulunteren.
Bij de Vijfsprong even buiten Meulunteren, ligt een nagebouwde prehistorische nederzetting, een Celtic-Fieldcomplex. Hier bevinden zich een nagebouwde wachttoren, een boerderij en uitkijkpost.
Vanaf hier lopen we naar het Wekeromse Zand.
Even later lopen we over verschillende zandverstuivingen afgewisseld met enkele bos partijen. Ook passeren we hier nog enkele watervennen.

Dan lopen we verder langs de Bultberg, die we vreemd genoeg niet overgaan als Elfbergenpad.
Via de bossen van De Valouwe, lopen we naar het buurtschap Roekel en daarna door een open weilandengebied verder naar Otterlo.
We blijven langs de rand van Otterlo lopen en komen al snel op het Mosselpad, een zeer lang fietspad dat door de bossen naar het theehuis Mossel loopt. Onderweg passeren we verschillende bossen en heidevelden als het Roekelse Bos, Otterlose Buurtbos, Mosselse Zand, en Planken Wanbuis.
Op verschillende plaatsen zijn d.m.v. rotsblokken of gepolijste granietbollen kunstwerken langs de route aangelegd.

Bij het theehuis de Mossel, slaan we af en lopen langs het heidegebied van het Mosselse Veld naar het uitzichtpunt op De Valenberg. Vanaf hier hebben we een fraai uitzicht over de Veluwe.
Dan verlaten we eindelijk de fietspaden en lopen weer over stille bospaden naar de Letterse Berg en vervolgens naar de Eder Heide. Bij het Kreekse Zand lopen we langs het buurtschap De Ginkel naar het natuurcentrum Veluwe.

Celtic Field
Wekeromse Zand
Kunst Mosselpad
Uitzicht Valenberg
Uitkijkplateau