Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbergenpadpad: Wageningen - Ede 18km.

GPS

Deze etappe van het Elfbergenpad start bij hotel Wageningen, vlak bij het oude stadion en de watertoren.
Vanaf de parkeerplaats bij het hotel, steken we al snel de drukke N225 over en lopen de bossen in van de Wageningense berg.
Na enige tijd, passeren we de Zorgboerderij De Hoge Born, waar ook de wijngaard De Eng haar duiven teelt.
Daarna lopen we verder door de bossen en dalen af na de villawijk "Wageningen Hoog". Via de Oude Zoomweg, zien we links en rechts verschillende fraai gebouwde villa's en wandelen verder naar het bosgebied van de Hullenberg.

We steken de N782 over, passeren enkele grafheuvels en via de statige Hullenberglaan gaan we omhoog naar de koepel op de Hullenberg.
Daarna wandelen we door de Bennekomse bossen verder en passeren even later enkele open landbouwgronden. Via een tunneltje lopen we onder de A12 door en komen bij een monument voor de bosbouw, midden in het bosgebied van het Hoekelumse Bos, dat behoort bij het even verderop gelegen Kasteel Hoekelum.
Na het Recreatiepark Valkenburg, steken we de spoorbaan Utrecht-Arnhem over en lopen het bosgebied van De Sysselt binnen. We passeren enkele heidevelden en zien onderweg verschillende wroetsporen van wilde zwijnen.

Na een lange bomenlaan, zien we ineens links en rechts van ons de hekken van het voormalige kazernecomplex Ede, daarna zien we nog enkele oude barakken en lopen we een buitenwijk van Ede binnen. Langzaam lopen we weer omhoog tot het statige huis "De Hooge Paaschberg". Even later passeren we enkele oorlogsmonumenten en een Mausoleum voor soldaten uit de 2e wereldoorlog. Vanaf deze Paaschberg hebben we een fraai uitzicht over Ede.
Via de Oude Arnhemseweg lopen we omlaag en steken de N224 over en lopen door de bossen naar de parkeerplaats bij de Drieberg, waar onze etappe voor deze dag beëindigen.

Watertoren
Hullenberg
Bosmonument
De Hooge Paaschberg
Bomenlaan