Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbekenpad: Algemeen 82km.

GPS

Het Elfbekenpad is een rondgaande, bewegwijzerde wandelroute van 62 kilometer op de noordoostelijke Veluwe tussen Vaassen, Epe, Heerde en Emst.
Op een tweetal plaatsen, in Epe en tussen Emst-Schaveren zijn korte verbindingsroutes gemaakt zodat de route ook gemakkelijk in drietal rondwandelingen kan worden gelopen.
De gehele route is aangegeven met vierkante geel/groene routebordjes waarbij de groene driehoek op de bordjes de richting aanwijst.

De totale afstand is dan 82 km.
- Vaassen/Emst/Vaassen 28km
- Epe/Emst/Epe 23km
- Epe/Heerde/Epe 31km

Het Elfbekenpad gaat langs de randen van de hoge en droge Veluwe waarbij u verbaast zult zijn over het vele water dat u onderweg tegen komen.
De vele sprengenbeken zijn lang geleden met mensenhanden gegraven.
Het heldere water werd eerst gebruikt voor de papiermolens en later voor de verschillende wasserijen. Nu zijn het vooral pareltjes in het landschap.

De route staat beschreven in een mooi handzaam boekje waarin ook kaartjes, landschapsbeschrijvingen en achtergrondinformatie is opgenomen.
Met dit boekje is de bewegwijzerde route goed te volgen.
Om nog meer te genieten van deze wandeling zijn korte beschrijvingen van natuurlijke en culturele bezienswaardigheden opgenomen.