Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbekenpad: Epe - Heerde - Epe 31km.

GPS

Vanaf de Markt in Epe wandelen we, via de Slathstraat en door een gebied van weilanden en akkerbouw, het plaatsje Epe uit.
Onderweg passeren we verschillende boerderijen en komen voorbij het buurtschap Vemde uit bij de Molenbeek en wat later zijn we in het sprengengebied van deze Molenbeek.
Daarna lopen we door een bosrijk gebied dat later plaats maakt voor heide. Dit is het heidegebied van de Render Klippen. We passeren de Galgenberg en lopen even later via een aantal traptreden naar de top van een heuvel waar we een fraai uitzicht hebben op de omgeving en de schaapskooi in de verte.

We lopen naar deze schaapskooi en verderop passeren we een paar vennen en het fraai gelegen Pluismeer. Via een bosrijke omgeving bereiken we een sprengengebied en daarna de recreatieplas van het Heerderstrand.
Nadat we de A50 zijn gepasseerd komen we weer bij een paar beken en wandelen langs Heerde naar de Molenbeek en het landgoed Vosbergen.

We maken een rondje om kasteel "Vosbergen" heen en via een buitenwijk van Heerde bereiken we het Apeldoornskanaal, ook wel de Grift genoemd. Deze waterweg gaan we een tijdje volgen en passeren daarbij een oude sluis.
Bij huize Bonenburg steken we het Apeldoornskanaal over en wandelen naar de Nieuwe Wetering waarna we dit watertje, via een pad langs de oever, enkele kilometers gaan volgen.
Voorbij de Leigraaf verlaten we de Nieuwe Wetering en lopen terug naar het Apeldoornskanaal, steken deze over en verderop ook weer de drukke A50 waarna we, via enkele zandpaden, weer terug lopen naar Epe.

Molenbeek
Render Klippen
Render Klippen
Kasteel Vosbergen
Apeldoornskanaal