Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbekenpad: Epe - Emst - Epe 23km.

GPS

Vanaf het gezellige dorpsplein in Epe wandelen we langs de Hervormde kerk die gebouwd is in het jaar 1125. We nemen de verbindingsroute B over de Zuukerweg en door de buitenwijken van Epe gaan we naar de Lage Kamp.
Bij de Lage Kamp lopen we naar het zuiden, naar Zuuk en we passeren de Hagedoornse Plaatse, een monumentale Saksische museumboerderij gebouwd in het jaar 1715.
Daarna komen we bij de Kopermolen van Zuuk, deze watermolen heeft in de loop van de tijd verschillende functies gehad van korenmolen, papiermolen tot kopermolen.
De route gaat verder door het weilandengebied van Westendorp en Loobrink waarna we in Emst aankomen.

In Emst nemen we de verbindingsroute A en wandelen over de Hezeweg Emst uit en steken de Smallertse Beek over. De route gaat eerst door een weilandengebied en later door de bossen waarna we via de Woesterbergweg weer op de hoofdroute uitkomen.
Al snel komen we in het natuurgebied van het Wisselse Veen, een groot kwelgebied waar de Verlorenbeek ontspringt. Vroeger was dit een moerasgebied maar nu een schatkamer van Nederlandse wilde flora en orchideeënsoorten.

Even later komen we bij de Tongerensebeek die we een tijdje gaan volgen. Hier vlakbij ligt de Achtermolen die als papiermolen werd gebouwd in het jaar 1710. Later werd ook deze molen omgebouwd tot een wasserij.
De route gaat verder door de bossen naar Wissel waar we langs vele bungalowparken lopen.
Na Wissel passeren we weer vele beken zoals de Paalbeek, Vlasbeek en de Dorpsebeek.
Wisselend door een gebied van bossen en weilanden gaat het Elfbekenpad verder en via de Jagtlustweg lopen we Epe binnen waarna we weer uitkomen op het dorpsplein bij de kerk.

Kerk Epe
Hagedoornse Plaatse
Boschhuis
Tongerense beek
Vlasbeek