Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbekenpad: Vaassen - Emst - Vaassen 28km.

GPS

Deze etappe van het Elfbekenpad start bij kasteel "Cannenburgh" in Vaassen.
We lopen langs het kasteel en al direct blijkt dat we door een renovatie niet door de tuinen van het kasteel mogen lopen dus er dan maar achterlangs.
We pakken de route weer op bij het tuinhek aan de Emmalaan en lopen tussen twee beken door.
Eerst lopen we langs de Rode Beek, later langs de Gele Beek en nog even later langs de Hartense Molenbeek.
We passeren een kleine waterval en komen in het gebied van de Hartensche Sprengen en lopen door het buurtschap Niersen.

Na Niersen passeren we enkele grafheuvels en lopen het Kroondomein binnen waar we wisselend door bossen en over heidevelden wandelen naar de Galgenberg.
Daarna passeren we weer enkele grafheuvels en lopen we door de bossen verder naar het buurtschap Gortel en het heidegebied van de Gortelsche Berg.
Vanaf hier wandelen we verder langs enkele open akkervelden naar Schaveren waar we de verbindingsroute nemen naar Emst. We steken een paar keer de Smallertse Beek over en via de Hezeweg lopen we Emst binnen.
Na Emst, in het gebied van de Emsterenk, wandelen we zuidwaarts en steken wederom de Smallertse Beek weer over en passeren een forellenkwekerij.

Bij het recreatiegebied "Kievietsveld" blijkt dat aan het einde van de Kievitsweg het pad is afgesloten. Door terug te lopen naar de Achterdorperweg en deze uit te lopen naar de Zwarteweg komen we weer uit op de route.
Daarna wandelen we over de oude spoordijk naar Vaassen en steken vlak voor Vaassen weer de Hartense Molenbeek en de Rode Beek over. Daarna lopen we Vaassen binnen en komen uit bij het beginpunt van de route, kasteel "Cannenburgh".

Kasteel Cannenburgh
Smallertse Beek
Hartense Molenbeek
Rode Beek
Landgoed Tongeren