Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Betuwse Kerkdorpentocht: Algemeen 42,8km.

RouteBeschrijving

Aangezien de Betuwse Kerkdorpentocht officieel niet meer bestaat en ondertussen is samengevoegd met de nieuwe Tielerwaard route leek het ons leuk om alsnog de tocht aan de hand van de oude beschrijving nog eens te lopen.

De Betuwse Kerkdorpentocht was een route die beschreven was door de Nederlandse Wandelsport Bond en gaat van Culemborg naar Kesteren met een lengte van 42,8 km.
De route is officieel niet meer gemarkeerd maar aan de hand van de oude beschrijving is de wandeling nog prima te lopen. Hier of daar is een kruispunt vervangen door een rotonde of is een grindweg ondertussen geasfalteerd maar met een klein beetje improvisatie is de route nog prima te lopen.

Deze wandelroute gaat door het gebied van de Betuwe en komt door tal van oude kerkdorpen als Culemborg, Beusichem, Ravenswaaij, Rijswijk, Maurik, Eck en Wiel, Ingen, Lienden en Kesteren.
Behalve de voormelde kerkdorpen gaat de route door weilanden, langs boomgaarden en over dijken.

Wij hebben de route in drie etappes gelopen en steeds onze fietsen aan het eindpunt van een route geparkeerd zodat we na afloop van elke de wandeling niet afhankelijk waren van het openbaar vervoer. Zo zijn we op de fiets terug gereden naar het beginpunt van de wandeling waar onze auto geparkeerd stond.