Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Betuwse Kerkdorpenpad: Ingen - Kesteren 13,7 km.

Met een stralend zonnetje in onze rug wandelen we Ingen uit voor de 3e en laatste etappe van de Betuwse Kerkdorpentocht.

Al snel lopen we weer tussen de vele fruitbomen door en passeren we een recreatieplas en lopen door het fraaie plaatsje Bontemorgen, langs kleine boerderijtjes, naar de Rijndijk waar we weer een weids uitzicht hebben over de omgeving.
Al snel wordt de Rijndijk smaller en komen we langs het natuurgebied van de Klokkewaai, een eeuwenoude waterplas waar de legende gaat dat het dorpje "Verhuizen" verzonken zou zijn en dat op windstille avonden de kerkklok nog te horen zou zijn.

We zien het dorpje Aalst liggen en lopen verder over de smalle Rijndijk naar Lienden en passeren de oude statige kerk van deze gemeente.
Daarna wandelen we weer richting de Rijndijk en steken deze over en lopen de uiterwaard binnen en lopen met een grote lus richting Kesteren.
In Kesteren lopen we weer over de oude Rijndijk langs de kerk van deze gemeente en wandelen we het centrum binnen naar het station.
Hier ligt het eindpunt van deze oude Betuwse Kerkdorpentocht.

Officieel bestaat de Betuwse Kerkdorpentocht niet meer en deze is opgenomen in de nieuwe Tielerwaardroute, een rondwandeling van 120 km.

Klokkenwaai
Lienden
Dijkhuisje
Kesteren
Station Kesteren