Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Betuwse Kerkdorpenpad: Rijswijk - Ingen 13,5 km.

Ook vandaag laat de zon ons niet in de steek en met deze najaarszon beginnen we aan het 2e deel van de Betuwse Kerkdorpenroute.

We lopen Rijswijk uit en komen weer op de Lekdijk terecht die we de eerste kilometers volgen naar Maurik. Rechts hebben we weer een wijds uitzicht over de lager gelegen weilanden en boomgaarden en links zien we de uiterwaarden van de Lek.
Vlak voor Maurik zien we links het recreatie-eiland Maurik in de Lek liggen, alsmede verschillende watersporthavens.

We lopen van de dijk af Maurik binnen in de richting van de statige kerk, vanaf het kerkplein lopen we langs de kerk en verlaten Maurik weer door een decor van weilanden en boomgaarden in de richting Eck en Wiel.
In Eck en Wiel gaat het Betuwse Kerkdorpenpad uiteraard ook langs de kerk waarna we dit plaatsje weer uitlopen en wederom door een decor van weilanden en boomgaarden naar Ingen te wandelen.

De kerktoren van Ingen en de molen "Op Hoop van Beter" zijn al van verre zichtbaar en even later lopen we Ingen binnen en lopen we langs de molen. Deze molen is nog in vol bedrijf en men kan er diverse meelsoorten kopen.
Op het kerkplein, net voorbij de molen, eindigt onze wandeltocht voor deze 2e etappe waarna wij weer terug fietsen naar Rijswijk.

Rijswijk
Rijswijk
Maurik
Eck en Wiel
Molen van Ingen