Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Betuwse Kerkdorpenpad: Culemborg - Rijswijk 15,6 km.

Onder een zonnig najaarszonnetje lopen we vanaf het station Culemborg naar de oude binnenstad van deze gemeente, waarna we langs de oude molen en vestingsmuren en tal van oude geveltjes en straatjes op de oude Markt uitkomen waar het fraaie gemeentehuis staat van deze gemeente.

Na een wandeling door de monumentale oude binnenstad verlaten we Culemborg en lopen de open weilanden in, over de Molenkade, Hennisdijk en de Zoelmondse Broeksteeg, naar de gemeente Beusichem.
Via de Ganssteeg en de Markt lopen we door het oude centrum van Beusichem en bij het verlaten van Beusichem lopen we langs een kleine natuurplas waarna we via een trapje op de Lekdijk uitkomen.

Deze Lekdijk, met weidse uitzichten over het achterliggende polderland en de Lek, volgen we naar de volgende gemeente, Ravenswaaij.
Na Ravenswaaij blijven we de Lekdijk volgen tot aan het punt waar het Amsterdam-Rijnkanaal de Lek kruist en zien we aan de overzijde Wijk bij Duurstede liggen met zijn bekende molen.

Bij het Geldersche Rijswijk steken we bij de sluizen het Amsterdam-Rijnkanaal over en lopen we Rijswijk binnen om vervolgens een klein rondje te maken door deze gemeente waar tevens ons eindpunt is voor deze etappe van de Betuwse Kerkdorpentocht.

Culemborg
Culemborg
Beusichem
Ravenswaaij
Rijswijk