Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Venthone: Bisse Neuf 9km.

GPS

In Venthone lopen we omhoog en komen al snel bij de Bisse Neuf.
In een struikrijke omgeving, gaan we de Bisse Neuf stroomopwaarts volgen.
Al snel komen we bij een topografisch bord met informatie over deze Bisse Neuf. Op dit bord staat ook aangegeven waar we onderweg meerder informatieborden kunnen tegenkomen en wat er op de verschillende plekken groeit en bloeit.
Het eerste deel van de Bisse Neuf, loopt door een struikrijke omgeving dat later over gaat in een meer bosrijk gebied.
Als snel komen we in een hoek van het dal de omlaag stromende La Signese tegen, die met veel geraas in verschillende watervallen naar beneden stroomt. De Bisse Neuf kruist deze stroom met een betonbak.
Dan lopen we door een bosgebied en hebben regelmatig mooie uitzichten over het Rhonedal.
Via een loopbrug, waar de bisse onder onze voeten doorstroomt, steken we weer een zijdal over en vervolgen onze route langs de Bisse Neuf.
Na enige tijd steken we een smalle asfaltweg over en vervolgen onze route langs de bisse tot we bij een informatiebord komen over verschillende orchideeën die hier langs de bisse groeien. Hier gaan we omlaag richting Miege en verlaten de Bisse Neuf. De Bisse Neuf begint een klein stukje verderop bij de La Raspille.
We dalen af en komen al snel op een grote picknickplek midden in de bossen met verschillende grilplaatsen. Hier komen we weer bij een de smalle asfaltweg die we verder omlaag volgen en slaan even later af naar venthone (rechts) en passeren weer de la Signese.
Dan komt Venthone weer in zicht en wandelen door het kleine plaatsje met zijn oude houten huizen naar het beginpunt.

Venthone
Bisse Neuf
La Signese
Rhonedal
La Signese