Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Chermignon: Bisse de Lens 12km.

GPS

In het oude deel van Chermignon d'en Bas, staan de wandelbordjes die verwijzen naar Bisse de Lens.
Tussen de oude houten huizen door lopen we omhoog en komen na een klein klimmetje bij de Bisse de Lens aan. We gaan de bisse naar links volgen, de bisse stroomt hier door een bosrijk gebied.
Zowel de bisse als het ernaast gelegen pad zijn redelijk breed.
Naar mate we langer langs de bisse lopen, worden de bomen minder en hebben we tussen de struiken door fraaie uitzichten over het Rhonedal.
We passeren verschillende wandelpaden en de bekende gele wandelbordjes, maar blijven de Bisse de Lens volgen.
Zowel de waterstroom als het ernaast gelegen pad worden nu smaller, regelmatig zien we nu ook meer rotswanden langs de bisse en ook de vegetatie wordt dunner, waardoor we steeds vaker vrije uitzichten hebben over het Rhonendal. Ondertussen is de bisse op een hoogte gekomen van boven de 1000 meter en loopt de bisse nu regelmatig langs de rotswanden.
Als de bisse de heuvel Châtelard heeft bereikt, gaat de Bisse de Lens ineens scherp rechts om de heuvel heen en wordt het pad smaller en zien we regelmatig touwen langs de rotswand opduiken. Op sommige stukken is de bisse nu ook als een houten waterbak tegen de steile rotsen aangebouwd.
Hier verlaten we de bisse en lopen naar beneden voor de terugtocht. We dalen stijl af en komen bij een viersprong van wandelpaden, waar we links gaan.
We blijven dit pad volgen en passeren na geruime tijd een fraaie grote picknick en grilplaats. Even later voordat we bij een asfaltweg komen, gaan we links omhoog en lopen weer naar de Bisse de Lens. Na een stevige klim komen we weer bij de bisse die we nu in tegen gestelde richting terug gaan volgen tot we even later bij wandelborden weer kunnen afdalen naar Chermignon d'en Bas.

Bisse de Lens
Rhonedal
Bisse de Lens
Bisse de Lens
Picknickplaats