Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Leukerbad: Dalarivier 9km.

GPS

Vanuit Leukerbad, volgen we de Dalarivier stroomopwaarts en voor de Dalakloof gaan we naar links richting de Fluealp.
Door verschillende alpenweides klimmen we gestaag omhoog en blijven de gele borden richting Fluealp volgen.
Bij een tweetal waterpompstation, volgen we de grindweg en komen even later bij een fraai gelegen picknickplaats en bergmeertje Majingsee, waar gezwommen kan worden.
Na de Majingsee, blijven we op de grindweg en gaan omlaag naar de Dalarivier tot we even later de waterval zien en de brug over de Dala. Hier steken we de Dala over en wandelen aan de andere oever langzaam bergafwaarts naast de Dalarivier die soms diep onder ons stroomt.
We passeren de Dalakloof links van ons en blijven het pad volgen richting Leukerbad tot aan het fraai gelegen terras van gasthof Bultjes.
Daarna dalen we af naar het centrum van Leukerbad en voor de brug over de Dala gaan we omlaag langs de Dala en steken even later deze rivier over en keren links weer terug naar Leukerbad.

Leukerbad
Majingsee
Dala
Leukerbad
Dala


Leukerbad: Dalawaterval en kloof 8km.

GPS

In Leukerbad gaan we tussen de huizen door langs de Dalarivier omhoog en volgen de borden naar de Wasserfall.
We blijven hier echts langs de Dala omhoog lopen, steken een weg over en na een korte klim hebben we een fraai uitzicht over en in de Dalakloof.
Via een alpenweide blijven we doorgelopen tot boven de kloof en steken daar de Dala over.
Hier kunnen we direct naar links en via de verschillende ijzeren looppaden, trappen en bruggen lopen we hier op een spectaculaire manier door de Dalakloof die langs en onder ons doorstroomt.
Midden in de kloof steken we via een loopbrug de Dala weer over. Nadat we uit de kloof zijn gelopen, gaan we rechts de Dala weer over en lopen omhoog richting de Gemmiwand.
We lopen even later onder de rotswand door en daarna de bossen in onder de kabelbaan door. Hier kunnen we links afdalen richting Leukerbad.

Dalakloof
Alpenweide
Dalakloof
Dalakloof
Dalakloof


Leukerbad: Rondje Leukerbad 8km.

GPS

In Leukerbad, volgen we het pad langs de Dala stroomafwaarts.
Net buiten het dorp, gaan we rechts omhoog tussen de alpenweide door, waar we een fraai uitzicht hebben op de Gemmipas en Leukerbad.
Bij het Sportcentrum, gaan we links omhoog, richting de Gemmipas en even later naar rechts, langs het monument van Sherlock Holmes. Daarna verder omhoog door de bossen richting gasthof Bultjes.
Bij dit gasthof gaan we links naar de Dalakloof en dalen even later door de kloof, via de vele ijzeren trappen en hangbruggen weer af richting Leukerbad. Echter hier volgen we het pad naar het dalstation van de Torrentkabelbaan.
Voorbij dit dalstation, dalen we af en lopen terug naar Leukerbad.

Dala
Sherlock Holmes monument
Terras Bultjes
Dalakloof
Dala


Leukerbad: Römerpad/Bodmen/Birchen/Lochwald 11km.

GPS

In Leukerbad lopen we naar de Dala en gaan langs de Dala stroom afwaarts.
Voor de brug over de Dala gaan we omhoog richting het sportcentrum en gaan naar links het Römerpad volgen.
Het Römerpad loopt door de alpenweiden onder de Dauberhorn langs.
We volgen dit wandelpad en hebben regelmatig fraaie uitzichten over Leukerbad.
Na een brug over een waterstroom, nemen we het smalle voetpad door de alpenweide omhoog dat ons brengt bij de fraaie Pischür-wasserfall, waar we de waterstroom oversteken en het pad volgen naar het kleine bergdorpje Birchen.
In Birchen, nemen we direct rechts omhoog, door de alpenweide het pad naar Kluscheten, we steken een kleine bergstroom over en in Kluscheten lopen we omlaag naar Bodmen met zijn fraai verstopte Theresienkapel achter de huizen.
Net voorbij Bodmen, gaan we links en nemen het pad naar Birchen. Na enige tijd komt Birchen weer inzicht en komen we bij de Antoniuskapel.
Hier bij de kapel volgen we het pad omlaag richting Lochwald, dalen af naar de Dala en steken deze over. Bij de weg gaan we even naar rechts en nemen even later het pad omhoog door het Lochwald.
Boven aangekomen steken we voor de tunnel, de weg schuin naar links over en gaan omhoog en daarna direct rechtsaf, welk pad ons weer terugbrengt naar het centrum van Leukerbad.

Leukerbad
Pischür-wasserfall
Theresienkapel
Antoniuskapel
Bergweide