Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Chippis: Bisse de Riccard 11km.

GPS

In Chippis lopen we bij de bekende gele wandelborden richting de Bisse de Riccard.
Al snel gaat het stevig bergopwaarts en na een pittige klim van 200 meter komen we bij de Bisse de Riccard.
We zien hier de bisse door middel van een tunnel uit de berg stromen, waarna we deze bisse, stroomafwaarts gaan volgen.
Rechts hebben we prachtige uitzichten over Chippis en het Rhonedal.
De Bisse de Riccard is hier in het begin redelijk breed en loop door de bossen en langs enkele rotspartijen. Maar even later komt de eerste wijngaard in zicht, waar deze bisse ook langs stroomt.
Daarna stroomt deze bisse weer een tijdje door de bossen, passeert wederom enkele rotspartijen en vervolgt daarna weer zijn weg door een aantal wijngaarden.
Vanaf nu blijven de wijngaarden ons wandelpad kruisen en ligt de bisse vaak verscholen onder de grond. Regelmatig passeren we putdeksels, waaronder de bisse verder stroomt door de wijngaarden.
Boven Rechy, verlaten wij echter deze bisse en dalen door de wijngaarden af richting Chalais. Echter we blijven boven dit dorpje lopen en wandelen verder door en langs de wijngaarden richting Chippis.
Ook hier hebben we weer prachtige uitzichten over het Rhonedal en de diversen dorpjes die hier in het Wallis zijn gelegen.
Nadat we onder de kabelbaan van Chalais naar Vercorin zijn doorgelopen, worden de wijngaarden wat minder. Bij een kleine asfaltweg en een steengroeve gaan we links en dalen verder af naar Chippis, waar we weer uitkomen bij het begintpunt van deze wandeling.

Chippis
Bisse de Riccard
Bisse de Riccard
Dalzicht
Wijngaarden