Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Guernsey Walk Around - Mont Herault / Vazon Bay 13,5km

De 3e etappe van deze Guernsey Walk Around begint in Mont Herault en loopt langs de kust naar Vazon Bay.
In St. Peter Port nemen we de bus naar Mont Herault waar we de tweede etappe van deze Guernsey Walk Around hadden beŽindigd.
Bij Mont Herault vervolgen we onze route weer en passeren een diepe kloof terwijl voor ons de L'Angle tower opduikt uit de zeemist.
L'Angle tower is een Duitse verdedigingstoren uit de 2e wereldoorlog. Verderop passeren we de verdedigingswerken van Batterie Dollmann uit de oorlog met een groot kanon en ondergrondse commandoposten.
De rotskusten worden vanaf nu lager en zijn steeds meer begroeid. Even later passeren we de Hanois vuurtoren die een stuk in zee is gelegen.
We passeren daarna Fort Pezeries een bolwerk uit 1680 die hier op een landtong is gelegen met enkele oude kanonnnen op de borstwering.
Dan komt de baai van Rocquaine in zicht en lopen we het dorpje Portelet Harbour binnen. Vanaf nu wordt ons uitzicht bepaald door brede zandbaaien die bij eb geheel droog vallen.
We passeren Fort Grey (scheepswrak museum) en lopen over het droog gevallen strand naar Fort Saumarez een enorme betonnen observatietoren uit 1942. Voor de kust ligt Lihou Island dat alleen bij eb via een geplaveide dijk is te bereiken. Naast het fort ligt de oude grafkelder van Le Creuz es Faies.
Even later passeren we op een kleine hoogte gelegen Le Trepied Dolmen, een grafmonument uit 1800 voor Chr..
Daarna passeren we Fort Richmond en Fort Le Crocq waarna het brede en lange zandstrand van Vazon Bay in zicht komt. Wij lopen over de droog gevallen zeebodem en passeren weer enkele oude wachttorens.
Bij de huizen van Vazon Bay en een oude wachttoren nemen we de bus terug naar St. Peter Port.

L'Angle tower
Batterie Dollmann
Fort Grey
Fort Saumarez
Le Trepied Dolmen