Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Guernsey Walk Around - Vazon Bay / Pembroke 15km

De 4e etappe van deze Guernsey Walk Around begint in Vazon Bay en loopt langs de kust naar Pembroke.
In St. Peter Port nemen we de bus naar Vazon Bay waar we de derde etappe van deze Guernsey Walk Around hadden beŽindigd.
In Vazon Bay lopen we verder langs het strand naar Fort Hommet, een fort dat in 1680 is gebouwd. Bij de landtong van Albecq zien we een rotspartij die volgens een sage een versteende Leeuw en Hond zijn.
Daarna lopen we langs de stranden van Cobo Bay en Saline Bay prachtige stranden die bekend zijn bij de windsurfers. Chateau Grandes Rocques werd gebouwd als een school maar is nu een prive woning. De Battery en vestingswerken op de landtong dateren uit de 19e eeuw.
Port Soif is een beschutte en populaire baai. Bij Port Soif liggen zelfs enkele zandduinen, in dit beschermde natuurgebied komen veel vogels voor. In dit gebied ligt ook een nederzetting uit de bronstijd met een kleine grafkamer.
Na Port Soif volgen verschillende kleine baaien en ook hier staan langs de kust verschillende oude wachttorens. Na Portinfer bij Les Vardes ligt de enige nog in bedrijf zijnde steengroeve van Guernsey.
Bij Roque Rousse ligt de oude Rousse tower. In deze toren is nog te zien hoe men vroeger leefde in deze wachttorens. Grande Havre is een diepe inham aan de kust. Vroeger was dit deel (de noordkop) afgescheiden van de rest van Guernsey.
Na de wachttoren van Chouet lopen we langs de kust via Mont Cuet naar Fort Pembroke. Ook hier staat nog een wachttoren uit de 1778.
Bij Pembroke aan de L'Ancresse Bay nemen we de bus terug naar St. Peter Port.

Fort Hommet
Versteende Leeuw & Hond
Chateau Grandes Rocques
Battery
Rousse tower