Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Guernsey Walk Around - St. Peter Port / Icart Corner 12,5km

De 1e etappe van deze Guernsey Walk Around begint in St. Peter Port en loopt langs de kust over het Cliffpath naar Icart Corner.
Wij starten deze eerste etappe van de Guernsey Walk Around in St. Peter Port bij de haven en lopen langs het busstation en de Castle pier waaraan het grote kasteel van Castle Cornet is gelegen. Helaas een bewolkte dag en onderweg regelmatig last van zeemist.
Na de South beach lopen we langs het zwembad en komen langs het oorlogsmuseum en aquarium die beide in ondergrondse tunnels zijn gelegen.
Bij de tunnelingang van het aquarium klimmen we omhoog en gaan het Cliffpath volgen langs de zuidkust waarbij we al snel het fort van de Clarence Battery passeren. Vanaf hier hebben we fraaie uitzichten over St. Peter Port, Castle Cornet en de Atlantische Oceaan..
We lopen over het Cliffpath verder door het bosrijke gebied van Blue Belle Wood en komen even later aan bij de baai van Fermain Bay waar we afdalen naar deze fraai gelegen kleine baai.
Na deze baai klimmen we weer omhoog en passeren verschillende fraaie uitkijkpunten over de zee en de rotskusten waarbij we verschilende oude wachttorens passeren.
Bij Jerbourg Point passeren we het zuidelijkste punt van het eiand en zien we even later de kleine baai van Petit Port. Ook hier hebben we onderweg op het Cliffpath verschillende uitkijkpunten langs de kust.
We lopen verder langs de kust en worden op vele plaatsen begeleid door zeemeeuwen die met veel kabaal hier langs de vele kliffen vliegen. Het Cliffpath gaat hier op en neer en de vele traptreden zijn niet meer te tellen. Na geruime tijd passeren we Moulin Huet Bay en passeren even daarna de Moulin Huet Battery. Vervolgens lopen we verder naar de Saint's Bay waar we naar Icart Corner lopen.
Omdat de buslijnen op het eiland prima geregeld en stip op tijd zijn nemen we in Icart Corner de bus terug naar het beginpunt St. Peter Port.

Castle Cornet
Clarence Battery
Trapje op en af
Fermain Bay
Zeemist en zon