Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Sallandse Zandloper: Boetelerveld - Wesepe 18km.

GPS

Aan het begin van deze 2e etappe van de Sallandse Zandloper wandelen we het natuurgebied van het Boetelerveld binnen.
Het Boetelerveld is een Natura 2000-gebied met veel heide en naaldbossen.
Momenteel wordt een deel van de heide afgeschraapt en een deel van de naaldbomen vervangen door loofbomen om verdere verdroging van het gebied tegen te gaan. Het gebied wordt ook wel de Schoonheterheide genoemd omdat het vroeger bij havezate Schoonheten behoorde.
In dit gebied kun je een extra rondje lopen langs een waterplas met een vogelkijkscherm.
Via een schouwpad wandelen we verder naar het Landgoed Schoonheten. Het huidige landhuis dateert uit het begin van de 19e eeuw en het park is in 1919 aangelegd.
We volgen hier een 2 kilometer lange bomenlaan vol met rhododendronstruiken. Aan het einde van de laan lopen we een stukje langs het water van de Lombokleide.
Even later steken we de Lombokleide over en wandelen tussen enkele weilanden door, afgewisseld met enkele kleine bossen. Even daarna steken we de Lombokleide weer over en blijven dit water volgen tot de plek waar deze uitstroomt in het Overijssels Kanaal.
Vanaf hier gaan we ruim 3 kilometer onverharde paden volgen langs het Overijssels Kanaal waarbij we 3x het kanaal oversteken maar wel steeds langs het water blijven lopen.
Bij de Zonnebergerbrug verlaten we het Overijssels Kanaal en wandelen het bosgebied binnen van het landgoed Zonnenbergen.
Bospaden en paden langs weilanden wisselen hier elkaar af tot we het water van de Groote Vloedgraven oversteken.
Via een asfaltweg wandelen we daarna verder naar het dorpje Wesepe.

Boetelerveld
Schouwpad
Landgoed Schoonheten
Lombokleide
Overijssels Kanaal