Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Meinweg 3e etappe: Swalmen naar Herkenbosch 14km.

GPS

Op de markt in Swalmen kruisen de NS Meinwegwandeling en het Maas/Swalm/Nettenpad elkaar waarna het laatstgenoemde pad, via de bossen langs de grens met Duitsland, naar Herkenbosch gaat.
Door gebruik te maken van dit stuk pad kan men deze wandeling dus heel eenvoudig rondlopen en het station Swalmen als begin en eindpunt gebruiken.
Vanaf de markt gaat het Maas/Swalm/Nettenpad tussen de kerk en het raadhuis door naar de brug over de Swalm, daarna verder via de Molenstraat en de Schoolstraat.
We verlaten Swalmen en gaan linksaf het bos in en lopen door de akkerbouwvelden naar de grens. Door de bossen en over open akkervelden bereiken we de grens waar het pad ook een tijdje langs zal gaan.

Daarna gaat de route door de Duitse bossen en steekt de drukke weg N68 (van Roermond naar Elmpt) over en gaat verder zuidwaarts door de bossen om even later weer terugkeren naar het grensgebied met Nederland.
Over een grenspad met een aantal grenspalen bereiken we bij grenspaal 408 de prachtig gelegen Melickerven, de grens tussen Nederland en Duitsland loopt dwars door deze ven heen.
Even later passeren we de oude spoorbaan van de IJzeren Rijn die dwars door het natuurgebied van de Meinweg gaat en sinds 1994 buiten gebruik is.

Vervolgens komen we uit op een asfaltweg de Zandbergen. Op dit punt kruisen we de NS wandeling die van rechts komt en doorloopt naar links terwijl het Maas/Swalm/Nettenpad rechtdoor gaat.
Op de kaart die men kan downloaden op de site van de NS staat dit deel van het Maas/Swalm/Nettenpad ingetekend.

Swalmen
Swalm
Swalm
Melickerven
IJzeren Rijn