Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Meinweg 2e etappe: Brüggen naar Swalmen 17km.

GPS

We verlaten het gezellige stadje Brüggen en wandelen langs de Swalm het plaatsje uit terwijl we onderweg nog even een uitstapje maken naar slot "Dilborn" en even verderop een kijkje nemen bij de Kapel van Overhetfeld.
We lopen verder langs de Swalm en zien onderweg zelfs een bever zwemmen in dit riviertje.
We passeren regelmatig grote en kleine meren die langs de Swalm zijn ontstaan. In Duitsland is de naam van deze rivier Schwalm.
Voorbij de Baggersee, vlak voor een natuurreservaat, verlaten we de oevers van de Swalm en lopen we over een heide die vol staat met jeneverbesstruiken We lopen naar een 10 meter hoge uitzichttoren waar we een fraai uitzicht hebben over dit natuurgebied.

Even later passeren we een moerasgebied en maken we een klein ommetje, we volgen een houten vlonderpad door dit moerasgebied. Daarna keren we weer terug om verder langs de oevers van de Swalm te wandelen.
Via een bosrijk gebied komen we weer in het grensgebied met Nederland en bij grenspaal 414 wandelen we Nederland definitief weer binnen.

Opnieuw komen we uit bij de oevers van de Swalm en via kleine paadjes langs de Swalm volgen we het riviertje in zijn beekdal en wandelen we richting Swalmen.
In Swalmen steken we de Swalm over die daar vandaan naar de Maas stroomt en lopen over het fraaie marktplein naar het station waar deze afwisselende maar fraaie tocht eindigt.

Kapel Overhetfeld
Uitzichttoren
Vlonderpad
Swalm
Markt Swalmen