Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

't Jagerspad: Beekbergen - Varenna 21,5 km.

GPS

Er schijnt een matig zonnetje wanneer we na een koffiepauze uit Beekbergen vertrekken voor onze tweede etappe van het Jagerspad.
Na de laatste huizen van Beekbergen lopen we al snel de bossen in naar de Wipselberg waarna we iets verderop de drukke A50 passeren.
Het Jagerspad gaat nu verder door de bossen van Klein Zwitserland, over een heuvelachtig terrein waar we vervolgens uitkomen bij de Schansenberg. Op de top hebben we een fraai uitzicht over een heideveld en de bossen in de omgeving.
Na de Schansenberg wandelen we verder door de bossen en passeren de Vrijenbergerspreng.
Als we deze spreng zijn gepasseerd komen we op de Loenense Schepersweg uit die ons naar het plaatsje Loenen brengt. We komen langs de begraafplaats en de kerk en wandelen door deze rustige gemeente heen en lopen de bossen van de Loenermark in.
We passeren het Boshuis en vervolgen het Jagerspad over heuvelachtig terrein en door de bossen richting de Schaapskooi die we even later aantreffen. Op de grote weide voor de Schaapskooi graast de kudde en worden we begroet door vele nieuwsgierige lammetjes.
Lopend tussen de schapen en de dartelende lammetjes steken we de weide over en lopen weer door de bossen langs de Trapjesberg en bereiken zelfs een hoogte van 78 meter!!
Wat later wandelen we over een prachtige heide die vol staat met struiken en jeneverbessen. We steken de Groenendaalseweg over en komen weer langs de Vrijenbergerspreng waarna we het bosgebied van hoeve "Delle" inlopen.
Nog steeds lopend over een heuvelachtig terrein vervolgen we onze weg richting de Wilhelminatop die we later passeren, waarna we door het glooiende gebied lopen van de Schalterberg.
Na het gebied van de Schalterberg passeren we weer de A50 en verderop, bij het wegrestaurant Beekbergen, steken we de N788 over waarna we onmiddelijk weer de bossen van Varenna inlopen.
We volgen nog een aantal bospaden en daarna buigen we af van de route naar de Spoekweg waar deze tweede etappe van 't Jagerspad voor ons eindigt.

Schansenberg
Vrijenbergspreng
Kerk Loenen
Schaapskooi
Schalterberg