Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

't Jagerspad: Ugchelen - Beekbergen 20 km.

GPS

Ofschoon het Jagerspad officieel start bij station Apeldoorn, besloten wij om dit pad te starten in Ugchelen om vervolgens naar Beekbergen te wandelen.
Aangezien we de dag na de zware januari storm in 2007 deze etappe liepen waren we voorbereid op een dag vol hindernissen in verband met de vele omgewaaide bomen die nog niet waren opgeruimd.
Vanuit Ugchelen volgen we geruime tijd de Winkewijertspreng die ons naar de buitenwijken van Apeldoorn voert waarna we uiteindelijk aankomen bij het station van Apeldoorn.
Na een koffiepauze wandelen we vanaf het station door enkele woonwijken en door verrassend veel groenpassages naar de rand van Apeldoorn waar we wederom langs een spreng uitkomen, de Zwanenspreng, die we geruime tijd volgen.

Na het viaduct van de A1 wandelen we definitief de bossen in, eerst de bossen van het Herenhul en daarna de bossen van Bruggelen waar we een grote zwerfsteen passeren.
Regelmatig moeten we nu langs en over de omgewaaide bomen lopen want ook hier heeft de storm de dag ervoor aardig huisgehouden. Regelmatig horen we kettingzagen of zien we mensen druk bezig om de belangrijkste paden weer vrij te maken.

We lopen verder door de bossen en kruisen het Marskramer- en het Maarten van Rossumpad en we komen aan bij het gehucht Engeland. Vandaar lopen we door naar het vlakbij gelegen Beekbergen waar onze eerste etappe van 't Jagerspad voor deze dag eindigt.

Winkewijertspreng
Zwanenspreng
Zwerfsteen
Omgewaaide bomen
Bospad