Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

't Jagerspad: Algemeen 60km.

GPS

Het Jagerspad is een zeer afwisselende wandelroute die ons door de bossen en over de Veluwe bezuiden Apeldoorn voert. Deze wandeling is uitgezet en ontwikkeld door de NWB.
Het Jagerspad is een rondwandeling die op elk punt kan worden begonnen, het pad is in één richting beschreven en voorzien van geel/blauwe markeringen.
In de rondwandeling worden, naast Apeldoorn, de plaatsen Beekbergen, Loenen, Hoenderloo en Ugchelen aangedaan.
Bij het verlaten van Apeldoorn valt op dat de stad zich steeds verder naar het zuiden heeft uitgebreid maar dat een aantal groene passages en parken behouden is gebleven.

Het Jagerspad loopt hier verder langs enkele Sprengen en na het passeren van het viaduct onder de A1 gaat de route echt de bossen in. Eerst door het 'Herenhul' en daarna door 'Bruggelen' om vlak voor Beekbergen weer even uit het bos te komen.

We passeren het Klein Paradijs en Groot Panorama, steken de A50 over en lopen het heuvelachtige Klein Zwitserland binnen waarna we, via landgoed Hoeve Delle bij de Schanserberg, de heide bereiken.
Het Jagerspad doet het dorp Loenen aan om vervolgens het Loenense bos binnen te gaan.

We lopen door de 'Loenermark' en langs de schaapskooi. Bij de 'Woeste Hoeve' passeren we weer de A50 en wandelen door de bossen naar Hoenderloo.
We wandelen door het rustige Hoenderloo waarna er nog een stevige klim volgt door de Leesterheide.
Het pad vervolgt zijn route richting Ugchelen en daarna, langs de voor deze streek karakteristieke sprengen en door rustige woonwijken, wordt het station van Apeldoorn bereikt.