Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Stichtse Dorpenpad: Algemeen 48km.

GPS

Aangezien wij in Nieuwegein wonen en onze wandelmaatjes in Loenen aan de Vecht vonden wij het wel leuk om als inwoners van de provincie Utrecht het Stichtse Dorpenpad te lopen, aangezien dit pad geheel binnen de provincie Utrecht blijft.
Het Stichtse Dorpenpad is een route die is beschreven door de Nederlandse Wandelsport Bond en gaat van Driebergen naar Rhenen met een lengte van 48 km.

Deze wandelroute loopt door het gebied van de Utrechtse Heuvelrug met zijn fraaie bossen en komt langs oude dorpen als Driebergen, Doorn, Leersum, Amerongen en Rhenen.

Onderweg zien we een groot aantal bezienswaardigheden waarvan er hier een aantal worden genoemd.
De beroemde heidetuin bij Driebergen, één van de grootste heidetuinen van Europa en de fraaie buitenplaats Sparrendaal en het voor Doorn gelegen kasteel "Moersbergen".

In Doorn zien we het bekende kasteel "Huis Doorn" van de voormalige keizer Wilhelm II van Duitsland, zijn mausoleum en een fraaie dorpspomp bij de kerk alsmede de Kaapse Bossen.
Bij Leersum het fraaie park en kasteel "Broekhuizen", de statige graftombe van Nellestein en in de bossen lopen we langs verschillende grafheuvels.

De oude ridderhofstad Amerongen is bekend om het kasteel "Amerongen", zijn prachtige dorpsplein met waterpomp en de statige St. Andrieskerk, tevens vinden we hier de grote oude tabaksschuren.
Richting Rhenen passeren we de Amerongse Berg en de prachtige landgoederen van Prattenburg en Remmerstein.
En in Rhenen zijn de bekende Cuneratoren, het Torenhuisje en het oude Raadhuis met de stadspomp terwijl even buiten Rhenen de route van het Stichtse Dorpenpad verder gaat langs het prachtige natuurgebied van de Blauwe Kamer en over de bekende Grebbenberg.