Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Stichtse Dorpenpad: Amerongen - Rhenen 22 km.

GPS

Onder een stralende zon lopen we door oude straatjes en hofjes van Amerongen.
Even later lopen we het bosgebied in van het Utrechts Landschap. Langs de oude droogschuren van de vroegere tabaksindustrie en een Waterloo-monument lopen we sterk heuvelopwaarts om even later weer af te dalen naar het Egelmeer waar een informatiepunt is over het grondwater.
Verder door de bossen lopen we op afstand langs het fraaie kasteel Prattenburg en even later langs een groot terras voor de koffie met gebak.

Door de Schulpsebossen lopen we langs de oude zandafgraving Kwintelooyen omhoog waar we een wijds uitzicht hebben over de Gelderse Vallei en zijn omgeving. Verder lopend over heuvelachtige bospaden komen we langs de Paasheuvel en het fraaie landhuis Remmerstein en vervolgens bij een prachtig gelegen waterpoel "De Leemkuil".
Nog steeds lopend door de bossen en langs open bouwland dalen we langzaam af en lopen we even later Rhenen binnen naar het fraaie Torenhuisje en langs de statige Cuneratoren. Verder naar de oevers van de Rijn die we vanaf hier volgen tot aan de voet van de Grebbeberg.

Via een trap van ruim 250 treden klimmen we omhoog langs de Koningstafel naar de Grebbeberg en komen we bij een uitzichtpunt met een prachtig uitzicht over het natuurgebied van de Blauwe Kamer en de Betuwe.
Langs het militaire ereveld "Grebbeberg" lopen we weer de bossen in van de Laarschenberg en hebben we wederom een prachtig uitzicht over de Gelderse Vallei. Daarna dalen we weer af naar Rhenen waar bij het station het eindpunt ligt van deze schitterende wandeling.

Infopunt Egelmeer
Kwintelooyen
Cuneratoren
Trappen Grebbeberg
Monument Grebbeberg