Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rondje Nederland.

Nadat we al verschillende LAW's en Streekpaden hadden gelopen, waren we toe aan een nieuwe uitdaging.
Ooit was natuurlijk het bekende Pieterpad de uitdaging om Nederland van noord tot zuid te doorlopen en daarna sloeg het wandelvirus toe, verschillende andere paden werden met plezier uitgelopen, maar we zochten eigenlijk weer eens een nieuwe uitdaging!!! En dat idee vonden we tijdens het lopen van het Grenslandpad, welk pad de grenzen volgt van Nederland en Belgie.
Ergens halverwege kwam de vraag: Waarom volgt dit pad niet de Nederland/ Belgische grens tot aan Maastricht of tot aan Vaals?
En toen ontstond het idee om Nederland geheel in het rond te lopen aan de hand van de bestaande LAW's en/of Streekpaden, waarbij we zo dicht mogelijk de grenzen zouden volgen. Na een paar uurtjes puzzelen, hadden we de route klaar. Volg het Grenslandpad van Sluis naar Thorn, daarna een stukje Pelgrimspad en het Pieterpad volgen tot aan Maastricht. Vervolgens het Krijtlandpad, via Vaals tot aan Gulpen, om vervolgens weer een stukje Pelgrimspad, omhoog te lopen en verder het Pieterpad te volgen tot aan Venlo.
Omdat we hadden besloten zo dicht mogenlijk bij de grenzen te blijven, hebben we besloten om vanaf Venlo het nieuwe Maasduinen/Nierspad te nemen tot aan Gennep. Vanaf Gennep volgen we het Pieterpad weer tot bij Emmerich, waarna we het gehele Noaberpad kunnen uitlopen, langs de Duitse grens naar Nieuweschans.
Na Nieuweschans volgen we het Wad en Wierdenpad en daarna het Friese Kustpad. Dan over de Afsluitdijk en via de Wieringen naar Den Helder, waar we nog even een rondje Texelpad meenemen. Ondertussen zijn we ook nog even over de andere Waddeneilanden gehopt en hebben deze elk rond gelopen.
Vanaf Den Helder volgen we weer het Hollandse Kustpad en daarna wandelen we verder naar het zuiden via het Deltapad zodat we uiteindelijk weer bij ons vertrekpunt Sluis uitkomen.
Een globale rekensom vertelde ons dat we dan ongeveer 2100 kilometers verder zouden zijn.

Ga ook eens wandelen, probeer het en geniet van de plekjes waar
je anders met grote snelheid voorbij gaat.........!!!Steengroeve - Zwillbrock 22,5km

Vanaf de Steengroeve bij Winterswijk, wandelen we door een gebied van bossen en akkerlanden naar de buitenwijk van Winterswijk. Langs een klein watertje en een park lopen we het gezellige centrum van Winterwijk binnen.
Na een koffiepauze, wandelen we deze plaats weer uit langs een beekoever, die we geruime tijd volgen en even later passeren we wederom het traject van het Scholtenpad.
Bij de Beurzerbeek, steken we deze over en gaan deze enige tijd volgen. Even later komen we op het punt waar de Beurzerbeek in de Groenlosche Slinger stroomt. Vanaf hier blijven we nog geruime tijd de Groenlosche Slinger volgen.
Bij het buurtschap Zwolle verlaten we de beek en lopen naar het natuurreservaat Zwillbrocker Venn, waar we bij grenspaal 803 de grens naar Duitsland weer oversteken.
Even later komen we bij een vogelkijkhut, waar we een mooi uitzicht hebben over de moerassen en plassen van dit natuurreservaat. Dat hier een grote kolonie Kokmeeuwen verblijft hadden we al geruime tijd eerder kunnen horen.
Daarna lopen verder naar het buurtschap Zwillbrock en komen bij de St. Franziskus parochiekerk.