Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Vechtdal NS-wandeling: 2e etappe: Ommen - Dalfsen 16km

GPS

Vanaf het station Ommen wandelen we al snel het bosgebied de Havezate Het Laer binnen.
We passeren al snel een oude IJskelder en even later een stuw en een paar bosmeertjes. Daarna steken we een zijarm over van de Beneden Regge en komen we bij een zichtpunt richting het landhuis Het Laer.
Even later passeren we de Motteheuvel Laarburg en steken de Beneden Regge over bij een oud Tolhuis.
Voorbij een bungalowpark lopen we het bosgebied binnen van Vilsteren en na verschillende heuvelachtige bospaden bereiken we het dorp Vilsteren.
In Vilsteren maken we (zoals in de omschrijving staat) een klein rondje door een natuurgebied met rivierduinen langs de Vecht. Hier passeren we ook de Molen en de Koepel van Vilsteren en even later een uitzichtpunt over het Vechtdal.
Na Vilsteren steken we bij een stuw en de Waterschapsbank de Overijsselsche Vecht over, passeren het hotel en congrescentrum Mooirivier en lopen verder over de Oude Oever. Geruime tijd later passeren we een uitkijktoren over het Vechtdal nadat we langs een oude Vecht arm zijn gelopen.
Bij het buurtschap Ooster-Dalfsen passeren we een pluk en theetuin en wandelen we verder richting Dalfsen.
Vlak voor Dalfsen passeren we de visvijvers van Bellingeweer en lopen we naar de dijk langs de Overijsselsche Vecht.
Dan lopen we Dalfsen binnen en wandelen langs de kerk en even later door het centrum van Dalfsen. Daarna steken we de Vecht weer over en lopen we naar het station van Dalfsen waar we de 2e etappe van de Vechtdalwandeling beëindigen.

IJskelder
Vilsteren
Waterschapsbank
Uitkijktoren
Vechtbrug Dalfsen