Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Vechtdal NS-wandeling: 1e etappe: Mariënberg - Ommen 18,5km.

GPS

Vanaf het station van Mariënberg wandelen we door Mariënberg en via de Oudeweg lopen we naar het Mariënberg-Vechtkanaal.
We steken dit water over en gaan dit water een stukje volgen. We passeren al snel een kleine stuw met een vistrap.
Aangekomen bij de Overijsselsche Vecht verlaten we deze rivier en lopen via verschillende bospaden door het natuurreservaat Beerzerveld.
We passeren het recreatiepark Beerze Buiten en wandelen verder naar het buurtschap Beerze over een paar stille landwegen.
Dan lopen we het Landgoed Beerzerzand binnen en blijven oververharde paden door dit bosgebied voorlopig het beeld bepalen. Hier kunnen we ook kiezen tussen de vlakke route of over een aantal fikse stuwwallen waarna we weer uitkomen bij de Overijsselsche Vecht.
Nadat we een camping zijn overgestoken gaan we enige tijd een zijarm van de Vecht volgen via een aantal heuvelachtige paden door het bosgebied van de Junne Belten. Geruime tijd later passeren we het buurtschap Junne.
Na Junne lopen we verder door het bosgebied van De Heetdelle en passeren enkele stuifduinen en bosmeertjes. Weer aankomen bij een zijarm van de Vecht steken we bij de Beerzeweg de spoorlijn Mariënberg-Ommen over en lopen richting de stuifduinen van De Sahara.
Vlak voor deze stuifduinen lopen we echter een bosgebied binnen en via verschillende bospaden bereiken we het recreatiepark Besthmenerberg en even later het buurtschap Besthmen.
Na Besthmen wandelen we verder over enkele stille asfaltwegen en komen even later aan bij de eerste huizen van Ommen.
Via de Bergweg en De Kamp lopen we naar het station van Ommen waar we de eerste etappe van deze Vechtdal wandeling beëindigen.

Station Mariënberg
Vechtkanaal
Landgoed Beerzerzand
Overijsselsche Vecht
De Sahara