Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Oosterscheldepad: Wemeldinge - Wolphaartsdijk 23 km.

GPS

Onder een zwaar bewolkte lucht wandelen we over de dijk langs de Oosterschelde van Wemeldinge naar Kattendijke.
Vlak voor Kattendijke dat zijn naam ontleent aan de eerste dijken die gemaakt werden van wilgentenen (catten), verlaten we de dijk en wandelen landinwaarts langs de sluis.
We lopen langs de plaats waar vroeger de oude haven van deze gemeente lag en passeren in het dorp de kerk en de nabij gelegen muziektent waarna we wederom weer uitkomen op de dijk.
Over de dijk lopen we langs de Oosterschelde en passeren we een grote zeeaaskwekerij.
We komen bij de sluizen van Het Sas, die we oversteken naar de Oost Bevelandsepolder.
Door deze polder wandelen we verder door de weilanden en over oude dijkjes naar Wilhelminadorp en verder in een rechte lijn naar het station van Goes.
Vanaf het station Goes gaat de route van het Oosterscheldepad weer terug, dwars door het centrum, richting Wilheminadorp.
We wandelen dan linksaf de Oude Zeedijk op die we geruime tijd volgen. We passeren een brede waterkreek "Oude Schenge" geheten.
Na buurtgemeenschap Planketent volgen we opnieuw een oude zeedijk en wandelen langs waterplas "Terluchtse Weel" waarna we de Perponcherpolder inlopen.
Bij de Weeldijk passeren we opnieuw een waterplas "De Weel" genaamd en via de Boomdijk gaat de route verder richting Wolphaartsdijk.
Even later lopen we over de oude zeedijk van dit voormalige eiland, de Noorddijk.
Via deze dijk, wandelen we de gemeente Wolphaartsdijk binnen waar deze etappe voor vandaag eindigt.

Kattendijke
Wilhelminadorp
Sprenge
Kerk Wolphaartsdijk
Wandelpad