Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

NS Mariapeel 2e etappe: Helenaveen - Deurne 20km.

GPS

Vanuit de overnachtings plek in Helenaveen wandelen we naar het gebouw van Staatsbosbeheer in de Mariapeel (2km).
We vervolgen de NS wandeling door de Mariapeel en na enkele paden komen we langs een aantal plassen.
Een fraai gebied met schitterende uitzichten.
We wandelen langs verschillende waterpartijen en moerasgebieden soms afgewisseld met wat heidevelden en kleine bospartijen.
Als we na geruime tijd uit het gebied komen van de Mariapeel lopen we langs het Griendtsveenkanaal naar het dorpje Griendtsveen.
Bij de eerste ophaalbrug wijken we iets van de route af en wandelen door het oude dorpje, passeren een tweetal oude waterpompen, fraaie oude huizen, kortom een zeer schilderachtige dorpje met een beschermd dorpsgezicht. De officiele NS wandeling loopt bijna om Griendtsveen heen!!!
Bij de Sint-Barbarakerk en een ophaalbrug komen we weer op de route, steken de Helenavaart over en lopen al snel het gebied binnen van de Deurnese Peel.
Hier volgen we verschillende kleine en smalle paadjes die veelal tussen waterpartijen doorlopen waarna we uitkomen bij het water van het Kanaal van Deurne. Dit water dat dwars door de Deurnese Peel loopt.
We volgen geruime tijd het onverharde pad langs het water en hebben fraaie uitzichten in dit natuurgebied.
Als we het gebied verlaten lopen we via een pad door een weiland verder en komen na enige tijd in het stroomgebied van de Oude Aa. Hierna gaan we geruime tijd het pad langs de Oude Aa volgen.
Als we een bosgebied binnenlopen verlaten we even later de Oude Aa en wandelen door de bossen verder naar de drukke Lieselseweg die we (helaas) even moeten volgen.
Als we de drukke weg weer verlaten lopen we door het buurtschap Vreekwijk en even daarna wandelen we via een paar groenstroken naar Deurne. Hier lopen we door een paar woonwijken en via een klein industrieterrein komen we bij de spoorbaan, steken deze over en wandelen naar het station van Deurne waar we deze 2-daagse wandeling Mariapeel beƫindigen.

Mariapeel
Deurnese Peel
Kanaal van Deurne
Oude Aa
Station Deurne