Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hollandse IJsselpad: Nieuwegein - Bloklandse Dijk 19km.

GPS

Het Hollandse IJsselpad begint net buiten IJsselstein en Nieuwegein, bij het Klaphek op de Lekdijk.

Daarna lopen we via het Klaphek naar beneden en komen even later bij de Kromme IJssel, waar we het voetpad langs dit riviertje volgen.
We passeren de drukke A2, steken de Kromme IJssel over en lopen het IJsselbos in.
Na het IJsselbos, komen we bij de huidige Hollandse IJssel, die hier rechts begint, bij de splitsing van de Doorslag en de Kromme IJssel.

Even later passeren we de watertoren van Nieuwegein en blijven nu de Hoillandse IJssel volgen naar IJsselstein.
Bij de oude ophaalbrug verlaten we even de Hollandse IJssel en lopen over de Eiteren verder, waarna we even later weer uitkomen op een jaagpad langs de Hollandse IJssel.

Vanaf nu gaan we geruime tijd dit jaagpad volgen tot het gehucht Knollemanshoek. Eerst passeren we een groot camping/bungalowpark, daarna zien we aan de overzijde een grote jachthaven en passeren de Meerlobrug.
We blijven hier nog steeds het smalle jaagpad langs de rivier volgen. Bij Knollenmansbroek, verlaten we de Hollandse IJssel en lopen langs een gemaal, over een fietspad de polders in. Even later gaan we naar rechts en komen op een onverhard pad over een houtkade, die we gaan volgen tot aan Montfoort.

Onderweg hebben we links en rechts weidse uitzichten over het poldergebied van het Groene Hart.
In Montfoort lopen we via een buitenwijk naar het oude centrum, steken de Hollandse IJssel over en gaan langs de oever het jaagpad weer een stukje volgen tot aan een viaduct. Hier steken we de Hollandse IJssel weer over en lopen langs de provinciale weg Montfoort uit naar de Bloklandse Dijk, die we daarna inlopen.

Klaphek
Watertoren Nieuwegein
Jaagpad
Houtkade
Montfoort