Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Heuvelrughike 96km.

GPS
RouteInformatie

Van Huizen naar het einde van de Grebbeberg (Rhenen) over de Utrechtse Heuvelrug.
Met deze Heuvelrughike wandelen we over de complete Utrechtse Heuvelrug van Noord naar Zuid.
Vanaf het Gooimeer over de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug wandelen we naar het eindpunt aan de voet van de Grebbeberg net voorbij Rhenen bij het natuurgebied de Blauwe Kamer aan de Rijn (bijna 100km).
De Heuvelrughike loopt door twee provincies (Noord-Holland en Utrecht), tweederde van de Heuvelrug ligt in de provincie Utrecht en éénderde in Noord-Holland.
Het hoogste punt op de hele route is de Amerongse Berg (69,2m) welke tevens de hoogste top van de provincie Utrecht is.
Onderweg passeren we verschillende stuwwallenlandschappen, heidevelden, bossen en soms verrassende uitzichten.

Onderweg wandelen we ook door de geschiedenis van dit stuwwallenlandschap van de Heuvelrug, waar in vroegere eeuwen welgestelden buitenhuizen lieten bouwen en Napoleons soldaten bivakkeerden.
Maar ook rietgedekte boerderijen, kastelen, sfeervolle dorpjes en landgoederen vinden we op deze meerdaagse wandelroute.

De Heuvelrughike is onderweg goed bereikbaar met het openbaar vervoer, wij kozen er echter voor om steeds aan het eindpunt van een etappe de fietsen neer te zetten zodat we aan het einde van de route terug kunnen fietsen naar onze auto aan het begintpunt van de route.

De Heuvelrughike is niet bewegwijzerd maar is wel goed beschreven in een fraaie wandelgids verkrijgbaar bij de Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. In de gids vindt men ook veel informatie over de omgeving en bezienswaardigheden onderweg.