Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Mookerheide 2e etappe: Groesbeek - Nijmegen 16km.

GPS

Vanuit het centrum van Groesbeek lopen we naar de bij de vierdaagse van Nijmegen befaamde Zevenheuvelenweg.
We lopen een smal graspad op en passeren de plek waar vroeger een galg heeft gestaan.
Even later steken we de Zevenheuvelenweg over en lopen tussen de weilanden door omhoog en hebben fraaie uitzichten over de omgeving en zien rechts het bevrijdingsmuseum. Even later passeren we de Canadese begraafplaats.
Hierna volgen verschillende onverharde paden die wisselend op en neer gaan waarbij we dan weer door de bossen lopen en dan weer langs bosranden waarbij we steeds fraaie uitzichten hebben over de verschillende glooiende landschappen.
Dan komt de Duivelsberg in zicht, een heuvel en natuurreservaat aan de grens met Duitsland. De bijna 76 meter hoge heuvel is gelegen op een stuwwal ten oosten van Nijmegen, tussen Berg en Dal, Beek en de Nederlands-Duitse grens. Boven op de Duivelsberg staat een pannenkoekenrestaurant.
Door de bossen van de Duivelsberg lopen we verder en komen in het fraai gelegen Filosofendal waar een klein beekje doorheen stroomt.
Het pad dat nog steeds wisselend op en neer gaat loop verder langs verschillende bosranden en onderweg hebben we fraaie uitzichten over de Ooijpolder.
Na geruime tijd komen we bij de eerste huizen van Nijmegen en hebben we een mooi uitzicht over de Waal en de Waalbrug.
Nadat we een drukke verkeersweg zijn overgestoken lopen we het Valkhofpark binnen bij het Museum Valkhof. Ooit lag hier een Romeins legerkamp. Nu staan hier nog een oude burcht, de Nikolaaskapel, de Absis van de St. Maartenkapel op deze Valkenheuvel.
Via trappen dalen we af naar de onderliggende boulevard langs de Maas. Via verschillende kleine straatjes lopen we langs de statige Stevenskerk en komen bij het Kronenburgerpark.
We lopen door dit park en komen even later bij het centraal station van Nijmegen waar deze fraaie 2 daagse NS-wandeling eindigt.

Kerk Groesbeek
Glooiende heuvels
Waalbrug
Nijmegen
Kronenburgerpark