Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wandelen en informatie over Malta.

Malta, midden in de Middelandse Zee gelegen, is ruwweg 22 bij 18 kilometer groot en heeft een oppervlakte van 316 km².
De Staat Malta omvat zeven eilanden waarvan er maar drie bewoond zijn.BR> Op het hoofdeiland wonen ongeveer 300.000 mensen en op het kleinere Gozo ongeveer 60.000 mensen terwijl op het nóg kleinere Comino maar een tiental mensen wonen.
Malta is redelijk heuvelachtig maar hoge bergen zijn niet aanwezig op het eiland, de zuidkust bevat veel kliffen en hier ligt, met zo'n 300 meter, ook het hoogste punt van het eiland, door de rotsachtige kusten heeft het eiland weinig echte stranden, in het noordwesten liggen de mooiste stranden.
In het noorden van het eiland liggen de meeste grote plaatsen die vaak in elkaar overlopen, het wegennet is uitgebreid maar slecht onderhouden en het verkeer, dat links rijdt, is soms behoorlijk chaotisch. Het openbaar vervoer op Malta is goed geregeld maar de meeste lijndiensten worden uitgevoerd met de bekende oude bussen die tientallen jaren oud zijn.
Malta heeft vele baaien en inhammen, vaak met wachttorens waardoor het eiland in het verleden een zeer stategische positie innam in de Middelandse Zee, door deze stategische ligging was het eiland daardoor ook een doelwit voor vele aanvallers.
Malta werd al vroeg bewoond, sommige opgegraven heiligdommen zijn ouder dan de pyramides in Egypte of Stonehenge in Engeland. Opmerkelijk op het eiland zijn ook de vele kerken die hoog boven de steden uitsteken, vele koepelkerken sieren het landschap van Malta en Gozo en de koepelkerk van Mosta bevat zelfs de grootste koepel ter wereld.

Wachttoren
Oude bussen
Oude Tempels
Kliffen zuidkust
Gozo


Stichting Doe Een Wens vervult de liefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Voor wandelaars
ook handig:

Buienradar.nl
Weeronline.nl
Weervoorspelling
ANWB fileinfo
9292OV.nl
NS-reisplanner

Wandelblad Op Lemen Voeten.
Parkeren Luchthaven Schiphol


Diversen Fietsroute's.