Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maasduinen/Nierspad 113km.

GPS

Stichting "Het Limburgs Landschap" heeft samen met het Nivon en vervoerder Hermes het "Groene Halte Maasduinenpad" ontwikkeld.
De route gaat door de Maasduinen tussen Venlo en Mook en bestaat uit acht etappes van 11 tot 15 km met een totale lengte van 113 km. De routes sluiten op elkaar aan en vormen tezamen een lange-afstandswandeling van Mook naar Venlo.
In de toekomst wordt deze wandelroute door het Nivon uitgebreid met een lus in Duitsland zodat er een streekpad ontstaat: het "Maasduinen - Nierspad". De routes zijn geel-rood gemarkeerd en staan beschreven in vier brochures. Deze zijn verkrijgbaar bij lokale VVV's, diverse horeca- en recreatiebedrijven langs de route, het "Limburgs Landschap" en online bij het Wandelplatform.
De route zwerft over prachtige paden door uitgestrekte bossen, langs vennen, venen en landgoederen, over stuwwallen en rivierduinen en men doet gezellige dorpen aan. In het hele traject van het "Maasduinenpad" is bijzonder weinig asfalt te vinden. De route van Mook tot Venlo is opgedeeld in acht trajecten die steeds beginnen en eindigen bij een "Groene bushalte" van lijn 83.

Traject 1 Mook Gennep, 15 km; Traject 2 Gennep Afferden, 12 km
Traject 3 Afferden Nieuw Bergen, 15 km; Traject 4 Nieuw Bergen Well, 12 km
Traject 5 Well De Hamert, 16 km; traject 6 De Hamert Lomm, 13 km
Traject 7 Lomm De Krosselt, 14 km; traject 8 De Krosselt Venlo, 13 km