Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Elfbekenpad 62km.

GPS

Het Elfbekenpad is een rondgaande, bewegwijzerde wandelroute van 62 kilometer op de noordoostelijke Veluwe tussen Vaassen, Epe, Heerde en Emst.
Op een tweetal plaatsen, in Epe en tussen Emst-Schaveren, zijn korte verbindingsroutes gemaakt zodat de route ook gemakkelijk in drietal rondwandelingen kan worden gelopen. De totale afstand is dan 84 km.
- Epe Emst 23,5km
- Heerde Epe 32km
- Vaassen - Emst 28,5km

De gehele route is aangegeven met vierkante geel/groene routebordjes waarbij de groene driehoek op de bordjes de richting aanwijst.
Het Elfbekenpad gaat langs de randen van de hoge en droge Veluwe waarbij u verbaast zult zijn over het vele water dat u onderweg tegen komen.
De vele sprengenbeken zijn lang geleden met mensenhanden gegraven. Het heldere water werd eerst gebruikt voor de papiermolens en later voor de verschillende wasserijen. Nu zijn het vooral pareltjes in het landschap.

De route staat beschreven in een mooi handzaam boekje waarin ook kaartjes, landschapsbeschrijvingen en achtergrondinformatie is opgenomen. Met dit boekje is de bewegwijzerde route goed te volgen.
Om nog meer te genieten van deze wandeling zijn korte beschrijvingen van natuurlijke en culturele bezienswaardigheden opgenomen.