Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Herkenbosch: Paardengat en Reewegroute 9 km.

GPS

De Paardengat en Reewegroute is eigenlijk een combinatie van twee wandelingen, uitgezet door Staatsbosbeheer, die door het nationaal park De Meinweg loopt, de route gaat geheel over onverharde paden.
De route start even buiten Herkenbosch bij een parkeerplaats aan de oude spoorbaan aan de Meinweg, aan het begin van de Meinweg staat een bezoekerscentrum.
De gehele route wordt aangegeven door paaltjes met een blauwe en later met een groene kop en is daardoor makkelijk te lopen.
Er zijn verschillende wandelingen uitgezet in dit gebied die eventueel zijn te combineren.
De Meinweg is een prachtig natuurgebied met veel glooiingen, in het begin loopt men door de bossen en even later komt men in open heide terrein bij de schilderachtige Rolvennen, dit zijn oude turfgaten met vele waterlelies die door de natuur verder zijn begroeid.
Hierna stijgt het pad ruim 60 meter omhoog om daarna steil af te dalen naar een poel genaamd Het Paardengat, hier liet men vroeger de paarden drinken.
Door de bossen, met vele vogelgeluiden, loopt de route terug naar de oude spoorbaan waar de route overgaat in de met groene palen gemarkeerde Reewegroute. In deze bossen leven nog vele dieren als vossen, bunzings, steenmarters, hermelijnen en wezels. Men passeert een uitkijkpost waar men met een beetje geluk wilde zwijnen en reeŽn kunt zien.
In dit gedeelte van het bos is voor kinderen een speciale route uitgezet met bontgekleurde palen terwijl ze in de schijvenboom op de schijven hun naam kunnen zetten.

Heide
Rolven
Paardengat
Uitkijktoren