Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Altenau wandelweg 75km.

GPS
Routebeschrijving

De Altenau is een kleine Duitse rivier die stroomt in het Paderbornerland.
De rivier ontspringt in Blankenrode (bij Lichtenau) op een hoogte van 364 m boven de zeespiegel.
Daarna stroomt het via verschillende beekdalen langs Husen, Atteln, Henglarn, Etteln naar Borchen, waar het uitmond in de Alme.
In het prachtig gelegen Altenaudal is een wandelroute ontstaan van 69 kilometer rondom deze rivier. De route gaat eerst stroom afwaarts en volgt de noordoever van de Altenau naar Borchen en daarna volgt men de zuidoever, stroom opwaarts naar Blankenrode.
Omdat zowel de noord als de zuidroute regelmatig bij de oevers van de Altenau komen, kan men makkelijk dit gehele traject in 3 of 4 rondwandelingen afleggen.
Regelmatig worden verschillende heuvels beklommen, waarna men een schitterend uitzicht heeft over de omgeving.
Wij hebben deze route in 3 rondwandelingen gelopen, namelijk:
- Blankerode - Husen 27km
- Husen - Gellinghausen 31km
- Gellinghausen - Borchen 17km

Onze afgelegde kilometers zijn wat langere dan de officiële route omdat wij hier en daar wat van de route zijn afgeweken i.v.m. bezienswaardigheden onderweg.

De Altenau-wandelweg is een ontmoeting met de geschiedenis, architectuur, met kerken en vakwerkhuizen. Maar bovenal is deze route een ontmoeting met de natuur, waar schaduwrijke boswegen zich laten afwisselen met stille wegen aan de oever van de Altenau. Vanwege deze prachtige omgeving heeft organisatie van het Paderbornse Land begin 2010 deze Altenau-wandelweg ontwikkeld.


Ga ook hier eens wandelen, probeer het en geniet van de plekjes waar
je anders met grote snelheid voorbij gaat.........!!!