Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Altenaupad: Husen - Gellinghausen 31km.

GPS

Na Husen wandelen we langs de Altenau stroomafwaarts richting Atteln.
Atteln is één van de oudste nederzettingen in dit gebied en vlak voor Atteln lopen we door een klein bosgebied, waarin een stenenkamer graf ligt. Dit stenenkamer graf is gerestaureerd en gerenoveerd. Op het infomatiepaneel wordt uitleg gegeven over dit graf. Even verder op ligt nog een 2e grafkamer.
Op het punt waar de Sauer in de Altenau stroomt, ligt de oude watermolen van Atteln.
Na Atteln wandelen we langs de Altenau richting Henglarn, we passeren een fraaie waterplas en wandelen Henglarn binnen. Aan de oevers van de Altenau staat de oude Millenniumtoren uit de 12 eeuw.
Na Henglarn loopt de route verder naar Etteln, waar we geruime tijd vlak langs de Altenau blijven lopen. Daarna wandelen we verder het Altenaudal in, passeren de Kluskapel en even later het recreatie meer Paddelteich.
Ter hoogte van Gellinghausen steken we de Altenau over en lopen omhoog waarna we een prachtig uitzicht hebben over de omgeving. Even later passeren we een stenengraf tombe en dalen we weer af richting Etteln. Direct na Etteln klimmen we weer omhoog om wederom te genieten van de prachtige uitzichten.
Via het Menthal blijft de route wisselend omlaag en omhoog gaan en passeren we op afstand weer de plaatsjes Henglarn en Atteln om daarna af te dalen richting Husen. In Husen passeren we de kerk en steken de Altenau weer over naar het beginpunt van deze wandeling.

Grafkamer Atteln
Millenniumtoren
Kluskapel
Altenau bij Etteln
Husen