Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wandelen en informatie over Duitsland.

Duitsland, officieel: Bondsrepubliek Duitsland, is een federale republiek in Midden-Europa. Sinds de Duitse hereniging op 3 oktober 1990 heeft het land een totale oppervlakte van 356.970 km2 en is qua omvang hiermee het zesde land van Europa. Duitsland is 8,7 maal zo groot als Nederland.
Duitsland heeft ca. 85 miljoen inwoners en daarmee heeft dit land 't grootste inwonersaantal van de landen die behoren tot de Europese Unie.
Duitsland ligt centraal op het Europese continent en grenst maar liefst aan negen verschillende landen: Denemarken in het noorden, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk in het westen, Zwitserland en Oostenrijk in het zuiden en Tsjechië en Polen in het oosten.
Ongeveer 1/3 deel van het tegenwoordige Duitse grondgebied wordt gevormd door de voormalige Deutsche Demokratische Republik (DDR).
Geografisch strekt Duitsland zich uit van het waddeneiland Sylt in het noorden tot Oberstdorf in het zuidelijke Beieren en van Görlitz in het oosten aan de Poolse grens tot het uiterste westen van Nordrhein-Westfalen. De langste afstand van noord naar zuid bedraagt 876 km en van het westen naar het oosten 640 kilometer. De grenzen van Duitsland hebben een gezamelijke lengte van 3618 km.
Duitsland bestaat uit drie grote geografische landschappen: vanuit het noorden verandert het landschap geleidelijk van vlak laagland via middelgebergte naar het hooggebergte van de Alpen.

Wandelen:
Duitsland is een land waar je zeer goed en vooral gevarieerd kan wandelen. Van vlakke landschapen tot hoge bergen en alles daartussenin. Met ruim 200.000 kilometer aan wandelroutes is Duitsland een waar wandelparadijs voor elk type wandelaar.
Om aan de wensen van de wandelaar tegemoet te komen, zijn veel wandelpaden voorzien van een kwaliteitskeurmerk. Alle routes hebben een goede bewegwijzering, lopen grotendeels over onverharde paden en hebben een afwisselend landschap, flora en fauna.
Bekende wandelgebieden zijn: De Eifel, de Hunsrück, Sauerland, Teutoburgerwoud, de Harz, Thüringer Woud, het Zwarte Woud, Schwäbische Alb, de Sächsische Schweiz, Beierse Woud en de Duitse Alpen.

Ga ook eens wandelen, probeer het en geniet van de plekjes waar
je anders met grote snelheid voorbij gaat.........!!!Stichting Doe Een Wens vervult de liefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Voor wandelaars
ook handig:

Buienradar.nl
Weeronline.nl
Weervoorspelling
ANWB fileinfo
9292OV.nl
NS-reisplanner

Wandelblad Op Lemen Voeten.
Parkeren Luchthaven Schiphol


Diversen Fietsroute's.