Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Stromberg: Rondje Stromberg 18km.

GPS

Vanaf de parkeerplaats bij het golfhotel in Schindeldorf (bij Stromberg) wandelen we door de bossen bergafwaarts naar de oevers van de Guldenbach en even later lopen we onder het oude spoorwegviaduct Stromberg binnen.
Vanuit het centrum gaan we via de Marktstrasse omhoog en wandelen Stromberg uit.
Onderweg hebben we fraaie uitzichten op het dorp en kasteel van Stromberg.
Eenmaal boven gekomen, hebben we links een goed uitzicht over een steengroeve en even later komt Daxweiler in zicht, waar we door de velden over een hoogvlakte naar toe lopen.
Voorbij de kerk lopen we door de Mühlenstrasse het dorp uit en dalen af door een bos naar het dal van de Guldenbach die we oversteken.
Daarna steken we een oude spoorbaan over en passeren het oude station van Stromberg Neuhütte en wandelen heuvel opwaarts naar het dorpje Seibersbach.
Even later dalen we links af in het dal van de Seibersbach en steken dit riviertje over, passeren een fraaie rustplaats met uitzicht over het heuvel achtige landschap en klimmen met een grote boog naar het dorp Dörrebach.
We lopen verder door dit dorpje en even later over een hoogvlakte waar we verschillende reeën zien. Daarna dalen we langzaam af door een bos en steken bij het restaurant Weinbergerhof de weg over en direct daarna het riviertje de Dörrebach.
Daarna klimmen we weer langzaam omhoog door een donker bos waarna we weer uitkomen bij de golfbaan van Schindeldorf, waar we deze wandeltocht begonnen.

Stromberg
Kasteel Stromberg
Steengroeve
Stromberg Neuhütte
Dörrebach