Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

St. Goar: Panoramaroute 12,5km.

GPS

Omdat deze prachtige panoramaroute loopt van St. Goar naar Oberwesel, hebben wij de auto geparkeert bij het station Oberwesel en de trein genomen naar St. Goar (5 min.).
Na even in St. Goar te hebben rondgekeken, lopen we vanuit het station linksaf langs de spoorlijn, passeren een poppenmuseum en gaan links onder het spoorwegviaduct en daarna weer direct links.
Daarna, via een smal voetpaadje, omhoog waarna we wisselend fraaie uitzichten hebben op St. Goar en de Rijn.
Na een stevige klim komen we in Biebernheim en wandelen naar de oevers van het riviertje de Lohbach. Dan dalen we via een kleine kloof langs de Lohbach een stuk af. Even later verlaten we de Lohbach en klimmen weer omhoog naar het eerste panoramaterras, hoog boven St. Goar.
Vanaf hier blijven we de RheinBurgenWeg volgen naar Oberwesel waarbij we onderweg zeer regelmatig prachtige uitzichten hebben over het Rijndal.
Regelmatig passeren we een uitzichtpunt en komt het bekende rotspunt "Loreley" steeds vaker in beeld.
Na de bossen en een akkergebied dalen we af in de bossen en steken de riviertjes Seelenbach en Galgenbach over. Direct daarna klimmen we weer omhoog en komen bij het prachtige uitzichtpunt Loreleyblick, Maria Ruh. Dit uitzichtpunt ligt bijna recht tegenover de Loreley. Vooral de luie schommelbanken nodigen uit tot een uitgebreide pauze.
Daarna wandelen we verder met steeds weer wisselende uitzichten over het Rijndal en bereiken we de wijngaarden van Beulsberg en Sieben Jungfrauen.
Dan klimmen we naar de Olsberg met wederom een panoramisch uitzicht over de Rijn, passeren een kleine kapel en via de Pfaffenberg beginnen we aan de afdalen naar Oberwesel.
Langs de oude stadstoren en de stadsmuur lopen we Oberwesel binnen en wandelen naar het station.

St. Goar
Loreley
Wijngaarden
Oberwesel
Oude stadstoren