Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Jägerhaus - Bingen a/d Rijn 17,5km.

GPS

Nadat we de auto hebben geparkeerd in Bingen lopen we via de Heiligekreuzstrasse het Bingerwald in.
Voorbij het Forsthaus Heiligkreuz en daarna via de Steckeschäferklamm naar het Jägershaus waar we de vorige dag met de wandeling zijn geëindigd.
Na het Jägershuis lopen we langs het riviertje de Morgenbach door naar het Morgenbachtal.
We blijven het riviertje de Morgenbach, dal afwaarts volgen tot we bijna beneden zijn, daarna lopen we weer omhoog en komt de Rijn in zicht. We hebben direct een prachtig uitzicht op Burg. Reichenstein en de Rijn.
We blijven nu omhoog klimmen, via een smal padje over de rotsen en lopen verder tot we bij het volgende kasteel, Burcht Rheinstein aankomen. Onderweg hebben we steeds fraaie uitzichten over de Rijn en het Rijndal.
We lopen nu wisselend omlaag en omhoog en komen bij het volgende uitzichtpunt, het Schweizerhaus, waar we vanaf het terras wederom een prachtig uitzicht hebben over de Rijn.
We steken het riviertje de Polbach over en blijven nog even langs de Rijn lopen tot een volgend uitzichtpunt. Daarna lopen we het Bingerwald weer in naar het Forsthaus Heiligkreuz waarna we aan de lange afdaling naar Bingen beginnen. Onderweg hebben we nog enkele uitzichtpunten over de Rijn en komt de markante Mäuseturm in zicht, De oude toltoren die op een klein eilandje in de Rijn staat bij Bingen.
Even later lopen we Bingen binnen en gaan verder naar het Hfd. Bahnhof van Bingen, waar deze zeer fraaie Soonwaldsteig eindigt.

Morgenbachtal
Burg. Reichenstein
Burcht Rheinstein
Burcht Rheinstein
Mäuseturm