Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Ohligsberg - Jägershaus 17,5km.

GPS

Nadat we onze auto hebben geparkeerd bij het Jägershaus lopen we door de bossen, met behulp van onze GPS, naar de Ohligsberg waar we de vorige etappe zijn gestopt.
Na de Ohligsberg lopen we bergafwaarts en passeren we onderweg een rotsformatie genaamd Eselstein.
Even later komen we bij de Lauschhutte waar ook een klimschool is gevestigd. Na de koffiepauze (de eerste op deze route) is het weer klimmen en nu naar de top van de Salzkopf waar weer een uitzichttoren staat die we beklimmen. Ook hier hebben we weer een prachtig uitzicht.
Na de Salzkopftoren volgt een lange afdaling door de bossen waarbij we enkele malen uitzicht hebben over het Rijndal.
Dan komen we bij het riviertje de Morgenbach die we gaan volgen tot bij het Jägershaus. Bij de Steckeschläferklamm heeft een kunstenaar in de boomstammen verschillende gezichten gekerfd.
Hier is ook het begin van de Steckeschäferklamm, een kleine kloof waarin een 17-tal houten bruggetjes zijn aangebracht om op verschillende plaatsen het water over te kunnen steken. Ondanks dat de Soonwaldsteig hier niet doorheen loopt is het zeker de moeite waard om er doorheen te lopen (15 min).
Bij het Jägershaus, wat ook het begin punt is van deze route, beeindigen we deze voorlaatste etappe van de Soonwaldsteig.

Panoramazicht
Salzkopf
Steckeschläferklamm
Boomkunst
Steckeschläferklamm